Jump to content

Wn/hu/Gyurcsány a néppel szavaztatna a Fidesz-féle új alkotmányról

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > Gyurcsány a néppel szavaztatna a Fidesz-féle új alkotmányról

2010. június 3., csütörtök
Nincs felhatalmazása a Fidesznek egy új alkotmány írására a Fidesznek - szögezte le Gyurcsány Ferenc. Népszavazásnak kell dönteni egy olyan fontosságú kérdésben mint egy új alkotmány készítése. Az országé az alkotmány, nem az éppen aktuális kormánypárté, egy új alaptörvényhez meg kell tudni mit is akar a nép. Ha kér a nép, akkor adjatok neki.

"Lapozzunk bele a Fidesz választási programjába! Na, mit gondolnak, van abban egyetlen szó az új alkotmányról? Ugye sejtik a választ: nincs. Egy megveszekedett utalás sem. Senki nem adott felhatalmazást a Fidesznek, hogy új alkotmányt készítsen. Senki." Olvasható Gyurcsány Ferenc blogjának elején. A kormányprogram ellenben kitér az új alkotmány kérdésére.

A mostani melldögetés helyett a Fidesznek korábban kellett volna "dolgoznia" bele kellett volna vennie a választási programjába, hogy mi is titkolt szándékuk. Az embereket meg kell kérdezni egy népszavazás keretén belül, hogy legitim lehessen a Fidesz-féle új alkotmány.

Egy hosszabb tévéinterjúban, szerdán az ATV Egyenes beszéd műsorában az őszödi beszéd hatalmas politikai teljesítményéről beszélt. Legnagyobb politikai teljesítménynek nevezte, legalább is a rendszerváltás óta. Jó volt az irány, szerinte a 2006 és 2010 közötti időszakban a legnagyobb hiba az volt, hogy túl sokat vállalt. Az MSZP könnyen lehet, hogy másként vélekedik. Lehet, hogy túl keveset. A panaszkodó, hisztis Fidesz ha teszi a dolgát az elért hiánycélok elérhetőek, reálisok volnának. Rendeleti kormányzást lát Gyurcsány Ferenc, a nemzeti egység olyan messze van a beteljesedéstől, mint Makó Jeruzsálemtől.

A kettős állampolgárság egy rossz törvény, amit rosszul is időzítettek. A jövőt tekintve Gyurcsány Ferenc nem akar vezető szeret vállalni a politikában.

Lásd még[edit | edit source]


Források[edit | edit source]