Jump to content

Wn/hu/Gyenesei István javaslatát elfogadták, 20 millió forintot kapnak Kásásék

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > Gyenesei István javaslatát elfogadták, 20 millió forintot kapnak Kásásék

2008. augusztus 29., péntek


Az olimpiai logó a Hongkongi Művészeti Múzeum épületén (2008)
Az olimpiai logó a Hongkongi Művészeti Múzeum épületén (2008)


Témabeli híreink:


Kapcsolódó Wikipédia-szócikk:
2008. évi nyári olimpiai játékok
Az olimpiai játékok győzteseinek megnövelték a jutalmát

Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter javaslatát támogatta a kormány. Fejenként 20 millió forintot kapnak a győztes vízilabda csapat tagjai, valamint Kemény Dénes. Nem utolsó sorban Kozmann György, Kiss Tamás kenu párosnak is növelték a jutalmát.

Eredetileg 12 millió forint volt a fejenkénti díjazás. Tehát 8 millió forinttal növelték meg az összeget. A döntés indoka az, hogy Kemény Dénes csapata immáron harmadjára ismételte meg az olimpiai győzelmet. A körülbelüli 100 milliós többletkiadást átcsoportosítással oldják meg. A bronzérmes Kozmann György és Kiss Tamás 16 milliós összeget kap fejenként. Ezen pénzt az Önkormányzati Minisztérium keretéből adják majd.

Kolonics György váratlan halála miatt Kozmann Györgyre és Kiss Tamásra nagy nyomás nehezedett, utolsó pillanatban kellett átszervezniük indulásukat. Kolonics György közvetlen hozzátartozói életjáradékot kaptak. Gyenesei István 2008. augusztus 1-jétől, 2012. július 31-ig 222000 forintos támogatást javasolt Kolonics György szüleinek és élettársának. Kolonics György párjával 2008 októberében házasodott volna meg.

Gyenesei István a szerdai kormányülésen tett javaslatot a megemelt támogatásra. Pozitív döntés azért született, hogy a 2008. évi nyári olimpiai játékok után a londoni olimpián eredményesebb legyen a magyar olimpiai csapat.

Lásd még

[edit | edit source]


Források

[edit | edit source]