Jump to content

Wn/hu/Cseh László győzött 200 méter pillangón

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > Cseh László győzött 200 méter pillangón

2008. július 12., szombat

Cseh László ezüst érmes lett a földönkívüli Michael Phelps mellett a pekingi olimpián

idöntőjében a Komjádi uszodában.i love ryan

Cseh László 1:56:56 perces teljesítménnyel ért célba. Így a Kőbánya SC világ- és Európa-bajnoka a hatodik aranyérmét nyerte el, 400 vegyesen nem indult. Kiss László szövetségi kapitány elégedetten nyilatkozott az úszóról. Egyre valószínűbb, hogy Cseh László pillangón is indulhat Pekingben.

Nagy Péterrel és a 16 éves Bernek Péterrel bővült a magyar pekingi olimpiai csapat. Ők 200 m gyorszon úszták meg a B szintet. Kis Gergő és Cseh László "húzta" őket a versenyben.

Gyurta Dániel 2:11:15 perccel 200 m mellen ért célba, ami figyelemre méló idő, tekintve, hogy 50 méter mellen is úszott. Abban ezüst érmet szerzett.

Michael Phelps nagy hal, ő lesz a nagy rivális Pekingben. Ha Michael Phelpst "kifogják" a magyarok, nagyszerű ünneplést csaphatnak. De az amerikai Ryan Lochte, az olasz Luca Marin is könnyen villanhat. 400 méter vegyesen jók vagyunk, Cseh László vezeti az idei világranglistát. Cseh László 100 és 200 méter háton is megúszta a szükséges időeredményt, ám csak 200 m pillangón indul. Azt még nem tudni, hogy Cseh László mellett ki fog szerepelni a pekingi olimpián 400 méter vegyesben Kis Gergő, Verrasztó Dávid vagy Kerékjártó Tamás.

Gyurta Dánielnek nagyot kell alakítania az olimpián ha dobogós szeretne lenni, hiszen a mellúszás esélyesei hihetetlen nagyot fejlődtek.

Kovács Ágnes ezen az országos bajnokságon vonult vissza hivatalosan az úszástól. Mindannyian emlékszünk, Ági Sydneyben 200 mellen lett olimpiai bajnok, kétszer világ-, hétszer Európa-bajnok volt. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Schmitt Pál mellett Darnyi Tamás, Szabó József és sokan mások köszöntötték az úszónőt.

Források[edit | edit source]