Jump to content

Wn/hu/Bochkor Gábor és Sebestyén Balázs: harcban a hallgatókért

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > Bochkor Gábor és Sebestyén Balázs: harcban a hallgatókért

2010. március 5., péntek
Vannak akik a Bumeráng csökkenő hallgatottságáról beszélnek, sokakat csak a műsor -, a rádiósokat meg még kevésbé érdekli most éppen kiket hallgatnak többen.

A Neo FM-hez került Bumeráng műsorvezetői Bochkor Gábor és Boros Lajos jelenleg is körülbelül azt a 3-4 milliót termelik meg, mint amikor a Sláger rádiónál voltak. Rákóczi Ferenc és Vadon János, Vágó Piros Morning Showjára többen tekerték a rádióadójukat mostanában. Őket tévében többet látni, ez is oka lehet a népszerűségüknek. Pár napja az RTL klub ripotjában lehetett őket látni, még az is látta, aki nem néz tévét.

Bár a Bochkor–Boros páros nemrég egy könyvet dobott a piacra, aminek címe Frekvencia háború, A Sláger Rádió utolsó hónapja - Bevégeztetett 2009. november 18-án. [1] Már jóval, egy évvel korábban sejtették, hogy váltaniuk kell majd egy másik rádióadó felé. Rengeteg üzenetet, smst, levelet kaptak, ezekből egy csokorravaló a könyv tartalma. Kor dokumentumnak se utolsó, bár inkább hallgatóknak szól a könyv. Nagyobb dobásuk volt a Sláger film elkészítése [2], amit egy röpke hónap alatt rántottak össze, s ami szíven szúrt országot megszégyenítő gyorsasággal került a mozikba. Majdnem akkora felháborodást keltett, mint Martin Cozma meggyilkolása.

A legnagyobb botrány és pofátlanság az Neo FM-mel kapcsolatban, hogy elnyelte a BBC-t. Egy szabad rádiófrekvencia tűnt el, a BBC rádiót mindenki hallgatta, aki kicsit is nyitott a világ felé vagy angolul tanul. Most a Neo FM-en hallani, időnként, elvétve. Nem beszélve, hogy a francia adás is eltűnt. A rádiósugárzást viszont nem lehet korlátozni. Addig amíg vissza nem rakják egy frekvenciára, addig ajánljuk a már bejáratott internetes változatott, illetve a kínai rádiódók is nagy népszerűségnek örvendenek. Egyetlen egy klikkre a BBC [3] A radiotime.com weboldalon 26 rádiócsatorna közül válogathatunk. Van rádiósugárzás Pekingből, Nanjingból, Guangzhouból, Shanghaiból. [4] Kínai nyelvtanulásnak is nagyszerű, de követhetjük a legneóbb kínai slágerek is. Vannak további kínai rádiós innovatív weboldalak. [5] [6] [7] [8]. A US Live Radio alatt több mint 250 rádió adót találunk. [9]

Referenciák[edit | edit source]

  1. https://web.archive.org/web/20160304224315/http://www.polc.hu/konyv/frekvencia_haboru/703110/
  2. http://est.hu/cikk/75000
  3. http://www.bbc.com/radio
  4. http://radiotime.com/genre/c_139/Chinese.aspx
  5. Taiwan Radio http://www.cbs.org.tw Radio Taiwan International
  6. Taiwan Radio http://www.greenpeace.com.tw greenpeace.com
  7. Shanghai Radio http://radio.bbtv.cn East Radio Shanghai, BBTV Radio
  8. http://www.lovechina.asia lovechina.asia
  9. http://www.usliveradio.com/

Források[edit | edit source]