Jump to content

Wn/hu/Az LMP a nők hátrányos megkülönböztetése ellen küzd

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > Az LMP a nők hátrányos megkülönböztetése ellen küzd

2010. március 3., szerda
Az LMP és a Nők a Pályán mozgalom hasonló helyzetűnek értékeli a nők egyenjogúsági helyzetét Magyarországon. A fizetések különbsége-, munkahelyi diszkrimináció ellen, a gyermekes anyák munkavállalási feltételei javítása érdekében sürget lépéseket az LMP. A következő parlamenti ciklusra ezért a legtöbb női jelöltet indítja a választásokon. Az LMP meglepetést okozhat a 2010-es magyarországi országgyűlési választásokon.

A Nők a Pályán megkeresésére Schiffer András kiemelte a Lehet Más a Politika a munkahelyen történő megkülönböztetés ellen lépéseket tesz. A férfiak bérezése lényegi összegben eltér a női fizetésektől, mindamellett a nőknek a munkahelyi teljesítmény mellett a családokat is egyben kell tartaniuk. A részmunkaidős- és a távmunka ebben jelent segítséget. Magyarországon Európa többi országaihoz képest lényegesebb kevesebb mértékben foglalkoztatják részmunkaidőben a dolgozókat.

Az LMP javítani szeretne a jelenlegi helyzeten, hogy a nőket ne érje hártány se a szakmai-, se családi életükben. A mostnai politikában nincs jelen se a kompromisszumkészség, se az empátia. Ebben mind a Nők a Pályán mozgalom és az LMP is egyetért. A 2010-es magyarországi országgyűlési választások közeledtével a politkai kampányok erősödésére számít Gyulai Attila, a Political Capital ügyvezető igazgatója. Gyulai Attila szerint mind az interneten, mind mobiltelefonon növekedni fog a politikai hírdetések száma. A nők áldott állapotban történő munkahelyi diszkriminációja ellen a belső feszültségtől terhes MSZP vajnyi keveset tudott tenni az elmúlt időszakban. Az MDF is komoly veszélyek elé néz a választásokkal. A meglepetést a Lehet Más a Politika okozhatja.

Források[edit | edit source]