Wn/hu/A Magyar Demokrata Fórum határzárat javasol az influenzajárvány miatt

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > A Magyar Demokrata Fórum határzárat javasol az influenzajárvány miatt

2009. november 11., szerda
Az ukrajnai influenzajárvány terjedése miatt a Magyar Demokrata Fórum (MDF) felszólítja a kormányt a magyar-ukrán határ lezárására.

Ezt Csapody Miklós országgyűlési képviselő és Pusztai Erzsébet, a párt népjóléti kabinetjének vezetője közölte ma Debrecenben. A határ lezárása azt jelentené, hogy az oda gyalogosan érkezőket hőkamerákkal ellenőriznék. Ukrajnában a járvány leginkább a Magyarországhoz közeli nyugati területeket érinti, az MDF ezért sürgeti – Szlovákiához hasonlóan – a határ mielőbbi lezárását.

Mint ismeretes, néhány szomszédos országból egyre többen lépik át a határt, hogy nálunk szerezzék be az ott még nem kapható oltóanyagot vagy más gyógyszereket. Az MDF szerint a határzár nem akadályozhatja a külföldről érkezők gyógyszervásárlását, ezért mobilpatikák telepítését javasolják a határ menti övezetbe, melyek ott elláthatnák az átjövőket a keresett gyógyszerekkel.

Ukrajnában az influenzában megbetegedettek száma már jóval meghaladta az egy milliót, a H1N1 vírust az ország 13 megyéjében, 65 esetben mutatták ki, közülük 14 végződött halállal.


Források[edit | edit source]