Jump to content

Wn/hr/Wikivijesti:Uvod

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hr
Wn > hr > Wikivijesti:Uvod

Wijesti (ili Wikivijesti) je slobodna stranica vijesti koju zajednički pišu njeni čitatelji. Ona je Wiki, što znači da svatko (Vi također), može urediti bilo koji članak kad god hoće. Samo pritisnite gumb "uredi" na vrhu svakog članka Wikivijesti.

Sloboda misli, dijeljenje znanja i maštovito pričanje su svrha ove stranice o vijestima. Kako živimo u vremenu u kojem je znanje postalo proizvod za prodaju, postojanje ovih stranica je jako važno. Mi se nadamo da će besplatni pristup znanju i mogućnost svačijeg sudjelovanja osigurati prostor za razmjenu mišljenja i činjenica. Ako možete doprinijeti ovom projektu, molimo Vas da posvetite par minuta i postanete dio ovog svjetskog pokreta.

WikiVijesti već sadrži događaje o raznim temama. Ako želite dati Vaš doprinos, idite na glavnu stranicu, nađite temu koja vas interesira, i počnite istraživati. Također, na svakoj stranici se nalazi i polje za pretragu gdje možete utipkati naziv članka koji tražite. Ako Vam se sviđa nešto što ste pročitali, možete napisati Vaše mišljenje o toj temi na stranici za razgovor. Samo pritisnite gumb "razgovor", a onda na stranici za razgovor izaberite "uredi". Uvijek je lijepo kad Vas netko pohvali za uloženi trud.

Ako tema koja Vas interesira ne postoji na Wikivijestima, ili imate problema da pronađete članak, pitajte u kafiću ili dodajte temu na listu nenapisanih članaka (Lista tema koje još ne postoje na WikiVijestima, ali postoji zainteresiranost za njih).