Jump to content

Wn/hr/U Njemačkoj već troje umrlih od crijevne epidemije

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hr
Wn > hr > U Njemačkoj već troje umrlih od crijevne epidemije

Frankfurt (Njemačka), 24. svibnja – Od posljedica zaraze bakterijom poznatom kao EHEC u Njemačkoj je, kako se zasad čini, od nedjelje umrla treća osoba, javlja DPA. Riječ je o neobično agresivnoj crijevnoj zarazi od koje je u posljednja dva tjedna na sjeveru Njemačke oboljelo već oko 400 osoba, od čega se neke u bolnici bore za život.

Od enterohemoragične Escherichije coli (EHEC) u nedjelju je prvo umrla žena starija od 80 godina, koja je u bolnici u blizini Hamburga čekala na operaciju. U noći na četvrtak u Bremenu je umrla i jedna mlađa pacijentica, čija klinička slika odgovara opisu zaraze, ali se još utvrđuje je li bila riječ o EHEC-u, da bi danas u jednoj bolnici u Hannoveru umrla i izvjesna 83-godišnja pacijentica.

Razlog zabrinutosti zdravstvenih organizacija u Njemačkoj je to što se infekcija, od koje u toj zemlji godišnje oboli oko 1000 osoba, ove godine širi neuobičajeno brzo te što je klinička slika neusporedivo teža nego što je obično slučaj. Prema podacima Robert Koch-Instituta slučajevi bolesti otkriveni su još i u Hessenu, Mecklenburg-Vorpommernu, Sjevernoj Rajni – Vestfaliji, Berlinu i Saarlandu.

Izvori

[edit | edit source]