Jump to content

Wn/hr/Počeo tehnički pregled ceste D-404

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hr
Wn > hr > Počeo tehnički pregled ceste D-404

Hrvatska (Rijeka), 24. svibnja –Tehnički pregled ceste D-404 potrajat će pet do sedam dana, te će u najboljem slučaju prometnica biti otvorena tijekom ovog vikenda. Službene izjave o početku tehničkog pregleda nitko nije želio dati, iako je naša novinarska ekipa posjetila sjedište Hrvatskih cesta na Orehovici, gdje se Povjerenstvo imenovano od Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva sastalo i počelo s pregledom dokumentacije prometnice čija gradnja traje gotovo osam godina.

Svi koji su barem neslužbeno htjeli nešto reći potvrđuju kako bi do kraja ovog tjedna tehnički pregled mogao biti gotov, pa bi nakon toga trebalo ispisati uporabnu dozvolu i izabrati dan i termin otvorenja. Sve bi to trebalo biti obavljeno u roku osam dana.

Prema neslužbenim informacijama u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture planiraju organizirati svečanost tim povodom i to je možda i najzanimljivija informacija koja se mogla doznati o projektu čiji se kraj tako dugo iščekivao.

Čak ni u mogućoj izbornoj godini nikome, neovisno o političkoj pripadnosti, ne bi trebalo biti lagano i jednostavno pojaviti se u Rijeci, javno govoriti o cesti D-404 i izraziti zadovoljstvo zbog njezina otvaranja, a da pritom ne izrekne ni zrna samokritike. Zasad je nemoguće pretpostaviti tko bi na otvaranje mogao doći, odnosno hoće li u Rijeku stići premijerka Jadranka Kosor ili će se sve prepustiti resornom ministru prometa Božidaru Kalmeti, koji bi u tom slučaju možda mogao i odustati, odnosno prepustiti užitak otvaranja uklete riječke ceste operativcima iz Hrvatskih cesta.

Izvori[edit | edit source]