Jump to content

Wb/jv/Sastra Jawa/Sastra Jawa Kuna/Dronaparwa

From Wikimedia Incubator
Wb > jv > Sastra Jawa > Sastra Jawa Kuna > Dronaparwa

Kitab Dronaparwa mboten wonten ing Tanah Jawi. Kitab punika kitab kaping pitu Mahabharata. Wonten mriki dipuncariyosaken prakawis sédanipun bagawan Drona ing perang Bratayuda (Bharatayuddha). Piyambakipun dipunapusi déning antawis sanès Yudisthira punapa putranipun Aswatama sampun gugur punapa mboten.