Jump to content

Wb/jv/Sastra Jawa/Sastra Jawa Kuna/Candakarana

From Wikimedia Incubator
Wb > jv > Sastra Jawa > Sastra Jawa Kuna > Candakarana

Candakarana iku kaya déné bausastra (kamus) utawa ensiklopedhia kang wiwitan dhéwé ing jaman Jawa kuna. Kitab iki katulis abad kaping 8 Masehi.

Para pakar nduga yèn kitab iki luwih enom amarga ing kéné wis kasebut jeneng Syailendra, kamangka raja kang gawé Barabudhur iki mimpin ing pungkasané abad kaping 8.