Wb/jv/Resèp/Jangan Lodhèh

From Wikimedia Incubator
< Wb‎ | jv‎ | ResèpWb > jv > Resèp > Jangan Lodhèh
Jump to navigation Jump to search

Jangan Lodhèh

Bahan[edit]

  • Gori : 1 mangkok (diiris)
  • Santen kenthel : 2 mangkok
  • Setengah mangkok godhong so, kacang lanjaran, woh mlinjo enom, terong.
  • Ketumbar : 1 sendok teh
  • Brambang : 5 iji
  • Bawang putih : 2 siung
  • Kemiri : 3 butir
  • Laos : sacukupe
  • Godhong salam : 1 lembar
  • Uyah : secukupnya
  • Bumbu penyedap : sacukupe

Cara masak[edit]

  • Godhog banyu nganti umob, banjur lebokake gori kang wis diiris-iris. Yen wis *empuk diangkat lan ditirisake.
  • Tambahi banyu lan dimasak maneh bebarengan karo kacang lanjaran kang wis *dipotong-potong. Cemplungke godhong so.
  • Bumbu-bumbu dialusake.
  • Yen banyune wis umob bumbu bumbu mau dicemplungake.
  • Tunggu sawetara, banjur disoki santen lan bumbu penyedap.