Wb/jv/Resèp/Jangan Asem

From Wikimedia Incubator
< Wb‎ | jv‎ | ResèpWb > jv > Resèp > Jangan Asem
Jump to navigation Jump to search
Jangan Asem

Jangan Asem

Bahan[edit | edit source]

  • Kacang Panjang 10 bh.
  • Jagung nom 3 bh.
  • Godhong so sacukupe.
  • Terong 1 bh
  • Kacang brol 100 gram.
  • Jagung nom 2 bh.
  • Banyu 11/2 lt.
  • Lombok abang gedhe 1 bh iris serong.
  • Lombok ijo 1 bh iris serong
  • Godhong salam 2 lbr.
  • Laos 1 ruas
  • Asem nom sacukupe.
  • Gula jawa 1/2 potong.

Bumbu Alus[edit | edit source]

  • Brambang 6 bh.
  • Lombok abang gedhe 2 bh.
  • Kemiri 5 bh.
  • Terasi 1 sdt.
  • Uyah sacukupe.

Cara Masak[edit | edit source]

Sayuran dikumbah kan dipotong-potong. Godhog banyu nganti umob. Cemplungke bumbu alus lan godhong salam, laos, asem, gula jawa, nganti umob maneh. Cemplungke sayuran kang atos kaya jagung, kacang tanah. Masak nganti setengah mateng, banjur cemplungke sayuran liyane kaya terong, kacang panjang, godhong so. Masak nganti kabeh mateng banjur diangkat.