Wb/jv/Resèp/Ifu mie

From Wikimedia Incubator
< Wb‎ | jv‎ | ResèpWb > jv > Resèp > Ifu mie
Jump to navigation Jump to search
Ifu mie

Ifu mie iku panganan China sing gampang digawe. Rupane sakjane mung mie sing direbus digoreng garing lan digrujug cap cay. Le nggawe ditulis neng ngisor iki.

Bahan:[edit]

  • 2 bungkus Indomie
  • 100 gr cumi
  • 2 sdm minyak goreng,
  • 1 batang daun bawang, potong 5 cm, 1 ruas (2cm) jahe, geprek
  • 2 siung bawang putih, iris tipis
  • 2 siung bawang merah, iris tipis
  • 1/4 cm jahe, iris tipis
  • 1 batang caisim, iris 5 cm
  • 100 gr udang,
  • 100 gr daging ayam, potong - potong
  • 2 iji jamur hioko, rendam, iris 1 cm
  • 1/2 batang wortel, rebus, lan iris
  • 200 gr jagung enom
  • 1 buah tomat iris-iris
  • 1 sdt uyah
  • 1/2 sdt gula pasir
  • 1/4 sdt merica bubuk
  • 1 sdm kecap asin
  • 1 sdm saus tiram
  • 1 batang daun bawang
  • 500 cc kaldu ayam
  • 1 sdm tepung maizena, cuwerna karo 2 sdm banyu
  • 50 gr kapri
  • 1/4 sdt minyak wijen
  • moto

Cara nggawe[edit]

  • Godog mie nganti mateng. Angkat lan tirisna. Banjur miene dibentuk rupa bunder-bunder lan digoreng. Tirisna lan dokok ning piring.
  • Tumis kabeh bumbu gawe capcay
    • Pertama tumis bawang putih nganti wangi, banjur bawang merah terus liya-liyane
  • Lebokna daging-daging, tumis nganti mateng
  • Lebokna sayuran lan akire lebokna kaldu
  • Jurna tepung maizena ing mangkok, terus lebokna cap cay. Godog nganti kentel
  • Siram capcay saduwure mie sing wis digoreng