Wb/jv/Resèp/Gudheg

From Wikimedia Incubator
< Wb‎ | jv‎ | ResèpWb > jv > Resèp > Gudheg
Jump to navigation Jump to search

Gudheg

Bahan[edit]

  • Gori (nangka nom) : sacukupé
  • Endhog pitik : 3 iji
  • Daging ayam : 0,5 kg
  • Godhong jati : 3 lembar
  • Klapa : 1 butir
  • Brambang : 8 buah
  • Bawang putih : 4 siung
  • Ketumbar : 0,5 sendok teh
  • Kemiri : 10 biji
  • Laos : 1 ruas jari
  • Godhong salam : 2 lembar
  • Gula jawa : 2 sendok makan
  • Terasi : sacukupe
  • Uyah : sacukupe
  • Penyedap masakan : sacukupé

Cara masak[edit]

  • Klapa diparut kanggo santen.
  • Endhog digodhog lan dibuwang kulite.
  • Gori, rada kasar, dioncèki lan dipotong-potong.
  • Godhog gori karo godhong jati supaya awarna abang lan cepet empuk.
  • Tirisaké, kabèh bumbu dialusaké kajaba godhong salam lan laos (mung digecek wae).
  • Bumbu dilebokake jroning panci kang wis isi potongan-potongan ayam, gori lan santen.
  • Lebokake endhog godhog lan tambahake santen maneh.
  • Digodhog nganti esat