Wb/jv/Resèp/Bergedèl tahu

From Wikimedia Incubator
< Wb‎ | jv‎ | ResèpWb > jv > Resèp > Bergedèl tahu
Jump to navigation Jump to search

Bergedèl Tahu

Bahan[edit]

  • 3 séndhok maem daging giling
  • 2 iji tahu gedhé (tahu cina), diremuk
  • 1 iket godhong slèdri, diiris alus
  • 2 iji endhog pitik, dikocok nganggo sendhok
  • 7 iji mrica
  • 1 sendhok tèh uyah
  • 3 siung brambang, diiris banjur ditumis
  • 2 siung bawang
  • 1 séndhok tèh panyedhep rasa
  • Lenga klentik sacukupé

Cara panggawané[edit]

  • Kabèh bumbu diuleg, banjur campuren karo kabèh bahan. Diudheg nganti campur rata.
  • Yèn adonan wis rata, gorèng mbaka saséndhok maem ing lenga klentik panas. Angkat yèn wis kuning rada coklat. Tirisna ben minyake medun.