Wb/jv/Adat istiadat

From Wikimedia Incubator
< Wb‎ | jvWb > jv > Adat istiadat
Jump to navigation Jump to search

Adat iku gagasan kabudayan sing dumadi saka nilai-nilai kabudayan, norma, kabiasaan, kalembagaan, lan hukum adat sing biasa dianut ing sawiji dhaerah.

Yen adat iki ora diugemi bakal kadadeyan kerancuan sing bisa nyebabake anane sanksi ora tinulis, dening masarakat marang sing tumindak nglanggar adat.

Asal tembung adat[edit]

Minurut Jalaluddin Tunsam (bangsa Arab sing manggon ing Aceh jroning tulisane taun 1660) "Adat" asal saka basa Arab Adah sing maknane "kabiasaan-kabiasaan jroning masyarakat".

Delengen uga[edit]