Wy/da/bog

From Wikimedia Incubator
< Wy‎ | daWy > da > bog
Jump to navigation Jump to search
Udendørs bogsalg i Hay-on-Wye.
Kælderen i Strand boghandel.
Amsterdams bibliotek.
Billede fra bog, der også findes på Innerpeffray bibliotek.

Bogen som turistobjekt er interessant i flere aspekter: man kan rejse efter boghandler, se på bøger og se steder hvor bøger bliver præsenteret.

Af rejsemål for boghandler må nok først og fremmest nævnes Richard Booths Hay-on-Wye, en forholdsvis lille by på grænsen mellem England og Wales. Trods sin ringe størrelse har den et utal at brugtbogshandler og en større litteraturfestival. Mange større byer har betydelige boghandler, for eksempel: New Yorks Strand er beliggende på Broadway og præsenterer sig med "New York City's legendary home of 18 Miles of new, used and rare books. Since 1927."[1]

Der findes museer der udstiller bøger. Et vigtigt museum der kan nævnes er Islands museum hvor dets gamle islandske sagaer er udstillet. Derudover kan nævnes det ganske lille Innerpeffray bibliotek i Skotland der med grundlæggelse omkring 1680 er Skotlands ældste offentlige bibliotek. Der er mulighed for hands-on med gamle bøger for eksempel "Four footed Beastes" af Edward Topsell fra 1607 med tegninger af fantastiske dyr. Biblioteket er ganske lille og har begrænset åbningstid.[2] Det Kongelige Bibliotek i Danmark plejer sædvanligvis også at have en lille overskuelig udstilling af skrifter.

Endelig er der mange steder hvor bøger bliver udstillet eller udlånt der har kan være interessant at besøge udfra deres arkitektoniske værdi. Det ganske flotte Kongelige Bibliotek i Danmark ligger centralt i København med udsigt til havnen. Det nye Amsterdam bibliotek ligger også ved vandet med pæn udsigt fra de øvre etager og et veldesignet indre i hvidt. Det nye Stuttgart bibliotek er kubisk med udsigtsplatform på toppen og som Amsterdam bibliotek med et hvidt indre. Det moderne bibliotek i Alexandria, Bibliotheca Alexandrina, er rundt med lange søjler til at holde et skråt tag.

Henvisninger[edit | edit source]

  1. http://www.strandbooks.com/about-strand-books/
  2. http://www.innerpeffraylibrary.co.uk