Wy/no/Destinasjoner

From Wikimedia Incubator
< Wy‎ | noWy > no > Destinasjoner
Jump to navigation Jump to search
Wy/no/Destinasjoner

Wikivoyage Photomontage banner.jpg

Denne siden brukes til rask navigering mellom alle destinasjonsartikler.

Klikk på kartet nedenfor for å gå til et kontinentartikkel, og deretter bla til reise guiden du ønsker å lese (eksempel: Nord-AmerikaUSACaliforniaSan Francisco). Du kan også bruke boksen under for å søke etter en reise guide om et emne eller destinasjon som interesserer deg (eksempel: søk etter "Tokyo" eller "Klatring"):

Naviger med et dynamisk kart[edit]

Bruk denne dynamisk kart for å zoome inn og finne relevant guider I den norske Wikivoyage (for å gjøre det, bekreft at nettleseren kan laste inn informasjon fra en ekstern kilde og deretter zoome inn på den aktuelle regionen) :


* - Kartet oppdateres en gang i måneden basert på datadumpen generert av Wikimedia Foundation.


Naviger med et verdenskart[edit]

Wy/no/AntarktikaWy/no/OseaniaWy/no/AsiaWy/no/AfrikaWy/no/EuropaWy/no/Nord-AmerikaWy/no/Sør-AmerikaNavigasjon etter kontinent
About this image

Dette er syv hovednivåer i hierarkiet for alle destinasjons guidene. Gjennom disse syv hovedguider vil du også kunne navigere til alle a eksisterende reise guidene i Wikivoyage.

Afrika

Equus quagga ngorongoro.jpg
Afrika er et stort kontinent med variert klima samt interessant og spektakulært naturdestinasjon. På den nordlige delen av kontinentet ligger Sahara-ørkenen, den største ørkenen i verden. I tillegg inneholder Kongo en tropisk regnskog full av interessante planter og dyr. Men uten tvil er den mest populære aktiviteten i Afrika safari turer i jeppene.

Asia

20090529 Great Wall 8125.jpg
Asia er det største kontinentet av alle. På kontinentet er det mange fjellområder, inkludert Himalaya og Mount Everest. Asia har mange forskjellige kulturer, og på grunn av sin enorme størrelse har den også svært forskjellige typer klima - fra det kalde klimaet i Nord-Russland til de termiske regnskogene i Indonesia.

Europa

La Tour Eiffel vue de la Tour Saint-Jacques, Paris août 2014 (2).jpg
Europa er et av verdens minste og mest befolkede kontinenter. Europa har mange forskjellige kulturer, spektakulære naturreservater, og mange interessante historiske byer. Det er mange forskjellige kollektivtransportmuligheter i Europa, noe som gjør det spesielt enkelt for turgåere uten biller å ta turer mellom de europeiske landene.

Oseania

Bora-Bora.png
Oseania er den minste og flateste av alle kontinenter. Oseania består av over 7500 forskjellige øyer. Rundt 2.100 av disse øyene er bebodd. Oseania har mange dyr og planter som ikke eksisterer andre steder i verden, for eksempel kenguru og koala bjørn i Australia.

Nord-Amerika

Statue of Liberty- Photo by Yasser Alizadeh, 2014.JPG
Nord-Amerika strekker seg fra Nordsjøisen i nord til Panama-stredet i sør, fra Atlanterhavet til Stillehavet i vest. Det meste av kontinentet er delt inn i tre regioner - Canada i nord, USA i de sentrale og sørlige delene av kontinentet, og Mexico i de sentrale og sørlige delene av kontinentet.

Sør-Amerika

Peru Machu Picchu Sunrise 2.jpg
Sør-Amerika ligger sør for det nordamerikanske kontinentet på den vestlige halvkule. Sør-Amerika har Amazonas skog som er den største skogen i verden, og har også Andes, som er det lengste fjellkjedet i verden.

Antarktika

Aptenodytes forsteri -Snow Hill Island, Antarctica -juvenile with people-8.jpg
Verdens sørpole ligger i Antarktika. Antarktika er det kaldeste kontinentet, og meste av Antarktika er dekket av is hele året rundt. Det er ingen faste beboere i Antarktika på grunn av de tøffe værforholdene, men Antarktika har mange forskjellige forskningsstasjoner - noen av dem er bemannet hele året, og noen er bemannet bare om sommeren.

Andre destinasjoner

Anousheh Ansari in the Soyuz TMA-9 spacecraft.jpg
I tillegg til de syv kontinenter inneholder de forskjellige havene også mange øyer og Nordpolen. I tillegg, fra og med 2001, har forskjellige rike mennesker også begynt å delta i romturisme.