Wy/hu/Bangkok

From Wikimedia Incubator
< Wy‎ | hu
Wy > hu > Bangkok

Bangkok vagy thai nyelven Krung Thep (magyarul: 'az angyalok városa') Thaiföld fővárosa, s egyben legnagyobb városa is. Lakossága az 1990-es népszámlálás szerint 8 538 610 fő. A város a Chao Phraya folyó jobb partján fekszik, a Thai-öböl (Sziámi-öböl) mellett. Beceneve: „Kelet Velencéje”. Bangkok kezdetben Ayutthaya, az ország akkori fővárosának kikötőjeként és kereskedelmi központjaként szolgált. Mikor 1767-ben a burmaiak elfoglalták Ayutthayat, az új thai főváros Thonburi lett, mely ma Bangkok része.

Beutazás[edit | edit source]

Magyar állampolgárok megérkezéskor a reptéren kaphatnak 2 hetes (nem meghosszabbitható) vízumot, (érdemes 2 db igazolványképet mangunkkal vinni a vízumhoz), vagy valamely ország Thai nagykövetségén, amely 2 hónap tartózkodást engedélyez.

A reptérről taxival lehet a legegyszerűbben a városba jutni, az árról előre érdemes megállapodni a taxikat irányító emberrel, aki a vouchert odaadja fizetés után. A taxisok nem nagyon ismerik a címeket angulol, kinyomtatva a szálloda telefonszámát érdemes magunkkal vinni. A Suvarnabhumi reptér alsó szintjéről menetrendszerinti buszok is indulnak a városba, így a Khao San Road-ra is, (Banglamphu, 150 Baht, 2010.márc)

Utazás[edit | edit source]

Kényelmes taxival, vagy tuk-tuk-kal, fontos, hogy mindig alkudjunk. Az induló ára a sofőröknek )főleg a tuk-tuk esetén) gyakran 10-szerese a végső árnak!

A metró is kényelmes és gyors utazási lehetőségek kínál, gyakran gyorsabb, mint autóval közlekedni a dugók miatt.