Wy/ca/Viquiviatges:Ajuda

From Wikimedia Incubator
< Wy‎ | caWy > ca > Viquiviatges:Ajuda
Jump to navigation Jump to search

Benvingut, benvinguda. Et trobes a Wikiviatges, un projecte per crear una guia de viatges lliure, completa, actualitzada i fiable. Wikiviatges creix cada dia gràcies a milers de wikiviatgers que estan obstinats en crear aquesta guia de viatges de forma col·laborativa.

Els cinc pilars[edit]

Els cinc pilars fonamentals són els següents :

  1. Wikiviatges és una guia de viatges, i tots els esforços han d'anar en aquest sentit.
  2. Tots els articles han de ser redactats des d'un punt de vista neutral.
  3. L'objectiu és construir una guia de viatges amb contingut lliure, per tant no s'admet cap material amb drets d'autor sense el permís corresponent.
  4. Se segueixen unes normes d'etiqueta que s'han de complir.
  5. Has de ser valent en editar, encara que sempre usant el sentit comú.

Finalment[edit]

S'espera dels col·laboradors que es comportin de manera civilitzada i que els debats que es puguin produir en les pàgines de discussió de cada article tinguin l'únic propòsit de millorar-lo. Perseguir els interessos propis o tractar d'imposar certs punts de vista són errors en què no s'ha de caure.

Els articles s'han d'escriure amb cura, vigilant les faltes que es puguin cometre i la forma d'expressar; en el moment de fer una consulta, és molt agradable llegir una redacció de bona qualitat. Un mètode fàcil per escriure de forma correcta és imaginar-se en tot moment les aportacions dins d'una enciclopèdia impresa, i eliminar o modificar el text convenientment quan sembli fora de lloc.

S'ha d'evitar el proselitisme comercial i de màrqueting enfocat marques i llocs comercials, mantenir la neutralitat i no prestar-se a eines consumistes, de benefici propi ni amb propòsits de comercialització específica d'indrets propis. La diversitat d'opcions, i en contraposició de rutes específiques han de mantenir íntegrament lliures de propaganda comercial.