Wp/shi/Fuseau horaire

From Wikimedia Incubator
< Wp‎ | shiWp > shi > Fuseau horaire
Jump to navigation Jump to search
Fuseaux horaires usuels. Les données de cette carte peuvent ne pas être à jour (actualisée au 2015).

Asaru n tilifun niɣ "Fuseau horaire" s tafransist, iga yat tasga n wakal liɣ tga tizi yat.

graygat tasga kullut tlla gr -12 d +12 tizdi d yan uskkil niɣd agmmay z A à M bla J i willi lanin gr +1 ar +12, d N ar Y iwilli lanin z -1 ar -12 d Z iwilli ganin iɣbula. Iskkilnad ar tbadaln s s iggmayn n code phonétique, ma yad ar yakka:

asaru n tizi Agmmay code phonétique asngl fonitik mengara iɣrm tasga tamurt
UTC-12 Y Yankee 00:00
UTC-11 X X-Ray 01:00 Apia Upolu Samoa
UTC-10 W Whisky 02:00 Honolulu Hawaii États-Unis
UTC-9 V Victor 03:00 Anchorage Alaska États-Unis
UTC-8 U Uniform 04:00 Los Angeles Californie États-Unis
UTC-7 T Tango 05:00 Calgary Alberta Canada
UTC-6 S Sierra 06:00 Mexico Mexico
UTC-5 R Romeo 07:00 New York États-Unis
UTC-4 Q Québec 08:00 Santiago du Chili Chili
UTC-3 P Papa 09:00 São Paulo Brésil
UTC-2 O Oscar 10:00 Fernando de Noronha Brésil
UTC-1 N November 11:00 Praia Cap Vert
UTC Z Zoulou 12:00 Londres Royaume-Uni
UTC+1 A Alpha 13:00 Bariz Fransa
UTC+2 B Bravo 14:00 Le Caire Egypte
UTC+3 C Charlie 15:00 Moscou Russie
UTC+4 D Delta 16:00 Dubai Émirats arabes unis
UTC+5 E Echo 17:00 Karachi Pakistan
UTC+5:30 17:30 Mumbai Inde
UTC+5:45 17:45 Kathmandu Nepal
UTC+6 F Foxtrot 18:00 Dhaka Bangladesh
UTC+6:30 18:30 Rangoon Myanmar
UTC+7 G Golf 19:00 Jakarta Indonésie
UTC+8 H Hôtel 20:00 Hong Kong Chine
UTC+9 I India 21:00 Tokyo Japon
UTC+9:30 21:30 Adélaïde Australie-Méridionale Australie
UTC+10 K Kilo (et pas Juliet) 22:00 Sydney Nouvelle-Galles du Sud Australie
UTC+11 L Lima 23:00 Nouméa Nouvelle-Calédonie Fransa
UTC+12 M Mike 00:00 (le jour suivant) Auckland Nouvelle-Zélande
UTC+13 01:00 (le jour suivant) Nuku'alofa Tonga