Jump to content

Wp/cnr/Igor Rakčević

From Wikimedia Incubator
< Wp‎ | cnr
Wp > cnr > Igor Rakčević

Mr Igor Rakčević (Podgorica, 1971) je crnogorski slikar.

Biografija[edit | edit source]

Igor Rakčević je rođen 1971. u Podgorici. Završio je srednju likovnu školu u Podgorici. Diplomirao je na Grafičkom odsijeku 1995., smjer Grafika, na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi red. prof. mr Anke Burić.

Magistrirao je na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu 1998. godine na predmetu Grafika kod red. prof. Velizara Krstića.

Aktivno se bavi grafikom, neformalnom likovnom edukacijom, menadžmentom u kulturi i istražuje na polju savremenih grafičkih tehnika i drugih umjetničkih medija. U okviru svog djelovanja priredio je više samostalnih izložbi državnog, regionalnog i međunarodnog karaktera.

Predstavljao je Crnu Goru na značajnim likovnim manifestacijama, poput Venecijanskog bijenala savremene umjetnosti, Venecijanskog bijenala arhitekture, na međunarodnoj izložbi „In den Schluchten des Balkan“ u Kaselu i nizu drugih važnih predstavljanja savremene crnogorske umjetnosti.

Inicijator je više projekata iz oblasti savremene umjetnosti i edukacije. Pokretač je i učesnik na više radionica, stručnih i naučnih skupova i konferencija. Dobitnik je više nagrada i priznanja.[1]

Predśednik je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore.[2]

Vanjske veze[edit | edit source]

Artist Talk - Igor Rakcevic

Reference[edit | edit source]

  1. Igor Rakčević izlaže u Modernoj galeriji (Objavljeno 18.12.2016., pristupljeno 05.07.2019.)
  2. ULUCG: Organizacija (Pristupljeno05.07.2019.)