Wn/nl/Internetconsultatie uitbreiding btw-herzieningsregels voor kostbare diensten

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | nlWn > nl > Internetconsultatie uitbreiding btw-herzieningsregels voor kostbare diensten
Jump to: navigation, search
Help mee met het schrijven van nieuwsberichten op Wikinews. Klik hier om een nieuw artikel aan te maken.

18 mei 2017 

Onder de zogenoemde kostbare diensten worden diensten verstaan die aan een ondernemer worden verricht en door die ondernemer over langere tijd binnen zijn onderneming worden gebruikt. Deze diensten worden doorgaans op de balans geactiveerd en over meerdere jaren afgeschreven. Daardoor vertonen deze diensten dezelfde kenmerken als investeringsgoederen binnen de onderneming.

Anders dan bij de levering van investeringsgoederen, voorziet de btw-herzieningsregeling niet in de mogelijkheid om de aftrek van btw op de ingekochte diensten gedurende enkele jaren aan te passen aan het gebruik dat van die dienst wordt gemaakt voor btw-belaste of van btw-vrijgestelde prestaties. Toch kunnen deze diensten grote investeringen betreffen, zoals bijvoorbeeld de verbouwing van een bedrijfspand die voor de omzetbelastingwetgeving als een dienst kan worden geduid. Met het voorstel wordt het mogelijk om - net als bij de aankoop van een investeringsgoed- ook de aftrek van de btw te herzien (corrigeren) naar gelang het gebruik dat van dergelijke diensten wordt gemaakt.

Bronnen

Licentie

Logo Rijksoverheid (kleur).jpg
De eerste versie van dit bericht is afkomstig van www.rijksoverheid.nl, de tekst kan op Wikinieuws zijn aangepast. Tenzij anders vermeld is hier Creative Commons zero (CC0) op van toepassing. Bij hergebruik ervan is de naamsvermelding niet verplicht. De Rijksoverheid onderschrijft niet zonder meer de strekking van het afgeleide werk.