Wn/nl/HTC kondigt de One en 'new Sense' aan

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | nlWn > nl > HTC kondigt de One en 'new Sense' aan
Jump to: navigation, search
Help mee met het schrijven van nieuwsberichten op Wikinews. Klik hier om een nieuw artikel aan te maken.

19 februari 2013 


HTC heeft vandaag zijn op zijn launch evenementen in London en New York zijn nieuwe vlagschip toestel en daarmee ook de nieuwe versie van hun UI Sense (een grafische gebruikersomgeving voor Android-toestellen) aangekondigd, die de naam 'new Sense' mee heeft gekregen.

HTC One[edit]

De HTC one beschikt over een 4.7" scherm met een full HD resolutie van 1080p en een pixeldichtheid van 468ppi. Daarnaast beschikt het scherm over een laag gorilla glas, die licht gebogen is. Een belangrijke nieuwe feature is de camera. Deze beschikt over een sensor die pixels extra groot kan opnemen, waardoor er meer licht binnen valt. Nadeel aan deze technologie, die HTC ultrapixel heeft gedoopt en vergelijkbaar is met die gevonden kan worden in de Nokia Lumnia 920, is dat de foto's een maximale resolutie hebben van 4MP. Daarnaast heeft de camera aan de voorkant van de telefoon een breedbeeld lens.

Geluid[edit]

De geluidskwaliteit is volgens HTC vele malen beter dan die van andere toestellen. Dit komt volgens HTC doordat er twee stereo speakers gebruikt worden, die naar de voorkant gericht zijn, in combinatie met een sterke amplifiër. Deze technologie heeft van HTC de naam Boomsound meegekregen.

Antennes[edit]

De antennes van de nieuwe One zitten in plaats van in de telefoon, in het aluminium van de behuizing verwerkt.

Verder beschikt het toestel over LTE, een 1.7GHz snapdragon 600 processor, 2GB RAM, 32GB opslagruimte, een 2300mAh batterij, NFC, Bluetooth 4.0, 802.11ac Wi-Fi, GPS en GLONASS.

HTC Sense[edit]

Met het nieuwe vlagschip is ook een nieuwe versie van HTC Sense geïntroduceerd, die de naam 'new Sense' meegekregen heeft. De nieuwe UI moet volgens HTC simpeler en rustiger zijn.


Bronnen[edit]