Wn/hu/Az LMP a környezetvédelem mellett áll, ki kell tiltani a kocsikat Budapestről

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > Az LMP a környezetvédelem mellett áll, ki kell tiltani a kocsikat Budapestről

2010. május 25., kedd

Autómentes nap 2009-es Critical Mass plakát

Az LMP a környezetvédelem mellett áll, ki kell tiltani a kocsikat Budapestről.

Csupán egy hónapja, hogy megrendezték a Critical Mass kerékpáros felvonulást és mindenki elfeledkezett a környezetvédelemről. A parkolásról vitáznak, ahelyett hogy érdemleges lépéseket tennének a környezet és a levegő megóvása érdekében. Ahelyett, hogy példát vennének néhány vezető nyugat-európai városról, ahonnan már rég kitiltották a kocsikat a forgalomból.

Nem csak sportértéke van a biciklizésnek, hanem nem válik élhetetlenné egy város. Ahogy mondták és mondják Budapestre azt. Hatalmas szmogriadókat szenvedett el a főváros. Az LMP a környezetvédelemmel került be a parlamentbe. A szavazók bejuttaták őket. Ki kell tiltani a kocsikat a fővárosból és követni kell a kerékpár városok mintáját. Semmi szükség a benzingőzre, a nyugdíjasok, a fiatalok, de még a sofőrök is csak elszenvedik a szmogot.

Az infrastuktúra adott, kiépültek a kerékpárutak, mindenhol kerékpár tároló. Magyarország teljes lakossága fizeti meg a budapestiek számára a megépített kerékpárutakat. Vissza kell adni a friss levegőt a lakosságnak. Át kell adni az utakat nem a kerékpárosoknak, hanem a budapestieknek. Ők pedig nem a benzingőzt és a füstöt kívánják. Ideje átfogó tervet készíteni a budapesti közlekedés átszervezésére. A következő főpolgármester bizonyára sokat tesz majd az ügy érdekében ha most nem történik változás. A zöld színű metró, meg Margit-híd felújítása illetve megépítése annyi időbe telik, mint amennyi idő alatt egy másik országban felépül egy város, legyen például az európai, Kínáról nem is beszélve.

Gyulán sétálnak az emberek.

Források[edit | edit source]