Jump to content

Wn/hu/Az Északi-Mariana-szigetek kormányzója tíz napra bezáratta az iskolákat három új COVID-19-es eset miatt

From Wikimedia Incubator
< Wn‎ | hu
Wn > hu > Az Északi-Mariana-szigetek kormányzója tíz napra bezáratta az iskolákat három új COVID-19-es eset miatt

2021. október 30., szombat

A Kagman Középiskola 2011-ben, Saipan, Északi-Mariana-szigetek (fotó: Abasaa)

A szigetek kormányzója, Ralph Torres pénteken elrendelte az oktatási intézmények bezárását tíz napra, hogy elejét vegyék a járvány terjedésének, miután előző nap három fertőzöttet találtak. Legalább két eset a főváros, Saipan iskoláihoz köthető.

Megvannak az eszközeink arra, hogy a terjedést megakadályozzuk… Szeretném megnyugtatni az oktatókat, személyzetet, szülőket, családokat és diákokat a magam és a kormányzat nevében, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk a szigetek védelme érdekében, ahogy tettük azt eddig is sikerrel a járvány alatt[1] – nyilatkozta Torres.

A helyi közoktatási rendszer[2] tájékoztatása szerint a két eset a fővárosi Chacha Oceanview és Francisco M. Sablan iskolákhoz köthető. A cikk írása idején a harmadik eset helyéről még nem érkezett tájékoztatás.

Az Északi-Mariana-szigeteken ezelőtt több mint 200 napig nem jegyeztek fel COVID-19-es eseteket. A jelenlegi hárommal a fertőzöttek száma 294-re emelkedett a járvány kezdete, 2020 márciusa óta.


Logó a fordítás jelzésére Ez a híradás az angol Wikihírek Northern Marianas governor closes schools for ten days after three COVID-19 cases detected című cikkének fordításán alapul. Ha külön nem jelöltük, a források megegyeznek az eredeti cikk forrásaival. Az eredeti cikk licencfeltételei eltérhetnek.

Idézett mondatok és intézménynevek eredeti nyelvükön

[edit | edit source]
  1. Angolul: „We have the tools in place to contain this… I want to personally assure the educational community, staff, parents, families, and students that we will do everything as a government to protect the Commonwealth [of the Northern Mariana Islands] as we have successfully done throughout the course of the pandemic”
  2. Angol nevén: Commonwealth of the Northern Mariana Islands Public School System

Források

[edit | edit source]