User talk:Huhbakker

From Wikimedia Incubator
Jump to navigation Jump to search


Welcome to Wikimedia Incubator!

If you speak a language that does not yet have an own edition of Wikipedia (or another Wikimedia project), you can participate in building it here! Incubator can be used (almost) like a normal Wikipedia subdomain while building the project.

At the right there are some important links, and here are some tips and info:

If you have any questions, feel free to ask them on Incubator:Community Portal.

-- Welcoming Bot 15:27, 5 March 2012 (UTC)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[edit]

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Melding[edit]

Hoi Huhbakker, zou je misschien heel even dit willen bekijken: Wn/nl/Wikinews:Redactieruimte#Eventjes een update.... Alvast bedankt. De Wikischim (talk) 14:41, 19 February 2017 (UTC)

Tss....[edit]

Mijn artikel van vanavond: Wn/nl/Geen overname Unilever door Kraft Heinz. Dat van jou: Wn/nl/Heinz ziet af van mogelijke overname Unilever

Nog even jouw bron gecheckt en ja hoor, óók de site van NOS... Afijn, dit soort gevallen kunnen we in de toekomst beter zoveel mogelijk voorkomen, lijkt me. Verder zou een Samenvoegsjabloon zoals dat ook op Wikipedia bestaat hier niet verkeerd zijn, toch? De Wikischim (talk) 22:34, 19 February 2017 (UTC)

Ja, foutje mijnerzijds.... voortaan even refreshen voordat ik wat toevoeg.... Zijn er eindelijk nieuwsberichten gaan we nog dubbel werk doen :-) --Huhbakker (talk) 22:54, 19 February 2017 (UTC)

Even ter info[edit]

Voor het geval je dit misschien ook interesseert: w:nl:Wikipedia:De kroeg#Herstart Wikinews (eventueel te hernoemen naar Wikinieuws) in het Nederlands; updates en verzoeken om hulp. De Wikischim (talk) 18:11, 22 February 2017 (UTC)

Ik had het al doorgenomen, als ik ergens kan helpen laat het dan weten. Ik denk persoonlijk dat zolang het project nog in de incubator blijft zitten het veel mensen afschrikt om mee te helpen. --Huhbakker (talk) 19:45, 22 February 2017 (UTC)
Ja, jammer maar daar valt helaas weinig aan te doen, vrees ik. Het lijkt me nu zaak om Wikinieuws maar zo snel mogelijk uit de Incubator te krijgen. Dat maakt het trouwens meteen ook veel makkelijker bewerkbaar en overzichtelijker. De Wikischim (talk) 19:50, 22 February 2017 (UTC)

Overleg[edit]

Ter info, mocht je geïnteresseerd zijn, er is een soort van discussie lopende op mijn overleg, zie aldaar ;) Groetjes Livenws (talk) 15:33, 23 March 2017 (UTC)

Klein verzoekje (extra categorisatie Rijksoverheid-berichten)[edit]

Hoi Huhbakker, ik heb een klein verzoekje: als je berichten van de Rijksoverheid hier plaatst, zou je dan in het vervolg ook kunnen proberen om zelf de aanvullende toepasselijke cats alvast erbij te zoeken? Die cats mogen eventueel ook nog rood zijn, als ze qua naam maar zinvol zijn; het aanmaken van de betreffende cat. gebeurt dan op een later tijdstip en dan staan alle berichten waar die cat. is gelinkt er meteen in. In veel gevallen zal het hier overigens wel om een subcat uit de algemene Category:Wn/nl/Nederland gaan. Groet, --De Wikischim (talk) 16:22, 23 March 2017 (UTC)

Dat zal ik voortaan doen! --Huhbakker (talk) 18:13, 23 March 2017 (UTC)

Belgische tegenhanger[edit]

Weet jij of er een Belgische tegenhanger is van de Rijksoverheid-site die jij vaak gebruikt? Voor de balans binnen onze taal zou het goed zijn, mocht hij er zijn... Ymnes (talk) 19:00, 3 May 2017 (UTC)

Dat is belgium.be, ik zie op de website dat de berichten daar ook vrij over te nemen zijn. Ik ga even wat sjablonen maken en dergelijk dan kunnen we dit ook toevoegen. Goed idee! --Huhbakker (talk) 09:45, 4 May 2017 (UTC)
Hoi Huhbakker, nee nog niet doen. Ik zal even in de redactieruimte reageren. De licentie is onvoldoende voor de Wikimediaprojecten. Ymnes (talk) 16:00, 4 May 2017 (UTC)
Ik sluit me hierbij aan. Nog heel even hiermee wachten tot er volledige duidelijkheid is, zodat je elk risico op problemen vermijdt. De Wikischim (talk) 16:46, 4 May 2017 (UTC)
Ik wacht tot ik wat meer zekerheid krijg vanuit belgium.be voordat ik ga toevoegen. Als ik meer weet laat ik het in de redactieruimte weten. Huhbakker (talk) 19:25, 4 May 2017 (UTC)
Bedankt dat je contact opgenomen hebt! Dan wachten we af. Ymnes (talk) 08:13, 5 May 2017 (UTC)
Nieuws van het Europees parlement is misschien ook nog een idee. Livenws (talk) 22:57, 4 May 2017 (UTC)
Sorry dat ik hier zo laat op terugkom. Ik heb net gekeken en dit lijkt me een goed idee. Livenws geeft dat hier min of meer ook al aan, De Wikischim noemde gisteren in het redactielokaal de persberichten ook te vinden passen en van Huhbakker weet ik het uit de praktijk. Ik wil het dan wel bijhouden en het erop zetten (ik begin vanaf januari 2017). Ik vind de persberichten van de Rijksoverheid namelijk best wel van een hoog niveau. Al weet ik nog niet goed hoe dat met de Europese persberichten is. Mocht er een te groot promosausje overheen liggen, dan ontdek ik dat gaandeweg wel en kan ik soms misschien een of meer weglaten. @Huhbakker, heb je nog bericht van België? Ymnes (talk) 08:22, 26 May 2017 (UTC)
Bij de berichten afkomstig van de Rijksoverheid zie ik af en toe ook stukjes tekst langskomen waarvan ik denk: dat is toch echt niet zo nodig hier. Maar ja, dat is natuurlijk gewoon inherent aan het overnemen. Over het algemeen hebben de berichten van de Rijskoverheid zeker zinvolle onderwerpen, die soms ook nog aansluiten op een onderwerp dat ik of iemand anders hier al heeft neergezet. Da's ook wel aardig. De Wikischim (talk) 09:25, 26 May 2017 (UTC)
Er zit best nog wel wat werk aan zo'n artikel, merk ik, ondanks dat ik met een sjabloon werk en de linken er met een macro inzet. Maar misschien moet de snelheid er eerst inkomen. Het eerste is klaar: Wn/nl/Maltese EP-leden over hun verwachtingen van het Maltees voorzitterschap van de Raad. Ymnes (talk) 09:30, 26 May 2017 (UTC)
Nou, de laatste staat erop. Ik hoefde vrijwel niets weg te laten, alleen de aankondigingen waar het EP mee bezig gaat die week. het zijn op zich goede persberichten, waarin blijkbaar geprobeerd wordt de boodschap in overeenstemming met alle partijen te brengen. Ook kun je merken dat de schrijvers vaak goed op de hoogte zijn. Het zijn 72 stuks nu en ik vind het zeker de inspanning waard geweest. En petje af voor Huhbakker die ermee begonnen is! Best veel werk :-) Ymnes (talk) 10:57, 27 May 2017 (UTC)
Helaas nog niets vernomen van de beheerders van belgium.be, zal een herinnering sturen. Ik heb eerder bij het Ministerie van Defensie een zelfde verzoek gedaan en dat duurde ook even omdat er juristen over de zaak moesten buigen. Huhbakker (talk) 20:01, 28 May 2017 (UTC)
Alvast FYI voor als je straks toestemming hebt: er bestaat nu de nieuwe Category:Wn/nl/Persbericht (met dank aan Ymnes). De Wikischim (talk) 20:06, 28 May 2017 (UTC)
Wikinieuws is al klaar voor de berichten zie ik :-) Mooi werk! Huhbakker (talk) 20:37, 28 May 2017 (UTC)

Afbeeldingen[edit]

Hoi Huhbakker, wist je dat afbeeldingen van de overheid in principe ook Cc0 zijn, ofwel rechtenvrij om te gebruiken? Dat kan leuke extra effecten krijgen, zoals in dit artikel. Een paar handige linken of afbeeldingen op Commons te zetten, staan hier. Als ze op Commons staan, dan zijn ze op alle projecten te gebruiken. In plaats van een keuze te maken bij licentie (onderaan), zet je dan het sjabloon {{Cc-zero}} achter het =-teken van permission. Afkijken kun je bijvoorbeeld hier Maar je mag mij ook altijd vragen als je een leuke afbeelding tegenkomt. Dan help ik je graag. Slechts even een tip :-) Ymnes (talk) 17:21, 31 May 2017 (UTC)

Goed bezig! op allerlei fronten :-) Ymnes (talk) 07:37, 2 June 2017 (UTC)
Dank je Ymnes, ik was ook begonnen met de foto's. Best leuk om te doen :-) Huhbakker (talk) 08:43, 2 June 2017 (UTC)