Jump to content

Inkubátor:Automatikusan megerősített szerkesztők

From Wikimedia Incubator
This page is a translated version of the page Incubator:Autoconfirmed users and the translation is 100% complete.

Automatikusan megerősített szerkesztőnek számítanak a négy napnál régebben regisztrált, bejelentkezett felhasználók. Jogosultságaik:

  • a félig védett lapok szerkesztése (autoconfirmed),
  • a lapok átnevezése (move),
  • captcha-ellenőrzést igénylő műveletek végrehajtása külön captcha-ellenőrzés nélkül (skipcaptcha),
  • a legtöbb vandálszűrő-napló bejegyzés részleteinek megtekintése.

Ha új felhasználóként nem tudsz lapokat átnevezni, akkor valószínűleg a fiókod még nincs automatikusan megerősítve. Talán a legegyszerűbb az, ha megkérsz rá egy régebbi tagot (például a közösségi portálon), hogy végezze el helyetted a mozgatást, amíg temagad nem tudod. Kivételes esetekben a négynapos határidő előtt is megadható a megerősített státusz.

Megerősített szerkesztők

Ha a szükség úgy hozza, kivételként, de előfordul, hogy egyes felhasználókat felmentünk az automatikus megerősítés ideje alól. A confirmedi és a autoconfirmedi csoport ugyanazokkal a jogokkal rendelkezik, de az utóbbit kézzel állítjuk be. Ha úgy gondolod, hogy szükséged lenne erre a státuszra, akkor elsősorban az adminisztrátorok üzenőfalán vagy az IRC-n érdeklődj.

A legtöbb esetben az adminisztrátorok arra kérnek majd, hogy várd ki négy napot. Automatikusan megerősített felhasználóként kérheted az elfogadható indokkal létrehozott további fiókjaid megerősítését, amit az adminisztrátorok általában meg is tesznek, ha bizonyítani tudod, hogy a fiókok felett te rendelkezel. (Az elfogadható indokokról az angol vagy a francia Wikipédián olvashatsz.)

Lásd még