Wb/jv/Kaca Utama

From Wikimedia Incubator
Wb > jv > Kaca Utama
< Wb‎ | jv
Jump to: navigation, search
Basa Jawa Wikibooks
The free textbook collection


Index:   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z



Sugeng Rawuh ing PustakaWiki

Ing situs punika dipun-kembangaken lan dipun-sebaraken kanthi tanpa béya isinipun buku, pedhoman, lan seratan-seratan sanèsipun. Sapunika PustakaWiki Jawi sampun wonten 193 kaca.. Panjenengan saged mbiyantu kanthi ngembangaken artikel-artikel ingkang sampun wonten utawi ndamel ingkang énggal!

Uga pirsani: Kabeh kaca


Cukilan buku

Nalika wengi padhang rembulan, bocah-bocah ndesa jaman mbiyèn asring dolanan ing plataran. Plataran ing padésan rata-rata wiyar. Kahanan iki gawé bocahbocah cilik bisa nggunaaké plataran kanggo dolanan. Bocah-bocah (udakara 7-9 bocah) padha gegandhèngan gawé bunderan. Ana sa-uwong ing tengah, kang disebut pancer utawa sing dadi. Bunderan iku mubeng, karo keplak-keplok terus nembang:

Jamuran... jamuran... ya gé gé thok
Jamur apa ya gé gé thok

(seka buku Dolanan)



Rak buku


Religious syms.svg Agama

Nuvola apps kmessedwords.png Sastra

Nuvola apps kmessedwords.png Basa

Nuvola apps gaim.png Budaya

Nuvola apps display.png Komputer

Nuvola apps kalzium.svg Sains

Bread and wine.svg Resèp


Tahapan pangembangan PustakaWiki
Bebuka 00%.svg Wiwitan 25%.png Madya 50%.png Tumuju Purna 75%.png Sampurna: 100%.svg
Paugeran

Kaya sing wis kinawruhan, sapa waé bisa nambahi ngisi ing PustakaWiki iki kapan waé lan kanthi cara kang gampang. Katrangan luwih dawa ngenani nambahi/nyunting artikel, coba panjenengan priksani ing kaca-kaca iki:


Wikipedia punika satunggiling ènsiklopédhi bébas ingkang dipunopèni déning Yayasan Wikimedia tanpa bathi ingkang nglampahaken kathah proyèk wiki multibasa:

Wiktionary
Bausastra Jawi
Wikibooks
Buku tèks kaliyan manual bébas
Wikiquote
Kumpulan kutipan
Wikisource
Dhokumèn sumber bébas
Wikispecies
Prakawis spésies

Sumber warta bébas
Commons
Berkas multimédhia bébas
Meta-Wiki
Kordinasi proyèk Wikimedia
      
Nuvola apps hwinfo.png Informasi

PustakaWiki Iku Apa?
PustakaWiki iku sawijining proyek kang kawiwitan 10 Juli 2003. Wiwit tanggal kuwi, sukarelawan wis nulis udakara 62.078 modhul kang bisa didadèkaké lusinan buku.

Sumangga nyoba nulis ing kothak wedhi, sawijining panggonan kanggo nulisapa waé. Sumangga panjenengan ngrasakaké piyé cara lumaku.

Yen panjenengan wis sumadya kanggu nyunting lan nganggit ukara gawé kaca pisanan panjenengan, artikel Kepriyé nyunting kaca lan Kepriyé miwiti kaca bakal bisa mbiyantu panjenengan. Artikel-artikel kuwi uga nyediyakaké rujukan praktis ngenani tambahan-tambahan lan sintaksis (kodhe perintah) kang digunakaké ing Wiki.

Proyèk iki diajab dadi pérangané proyèk anyar, Wikiversity. PustakaWiki iki dirancang kanggo pusat seka kabèh bahan ing pawiyatan luhur (pendhidhikan). PustakaWiki nduwèni citra dadi sawijining pérangan divisi "buku" seka Wikiversity.

Ngapa ana buku Cithakan Tinarbuka? - Ngapa kudu nyumbang? - Standar Buku Cithak


See also:

For non-Javanese speaker, see also