Category:Wp/bcc/ڈگار زانت/گیچینین اکس

From Wikimedia Incubator


مهربانی کنیت شه Template:Wp/bcc/درگاه:ڈگار زانت/گیچینین اکس/آرایش پیروی کنیت.
نگاهی نیز به ویکی‌پدیا:نگاره‌های برگزیده/علمی/زمین‌شناسی بیندازید.

۱[edit | edit source]

ابر سیروس
ابر سیروس
پدیدآور: Piccolo Namek

سیروسِ جممر در ارتفاعات بالاتر از ۵٬۰۰۰ متر از کریستال‌های یخ تشکیل می‌شوند و به تارهای مو شباهت دارند. رشته‌های ابر سیروس از برف‌دانه‌هایی تشکیل می‌شود که از ابر فرو می‌ریزند و در ارتفاعات بالا به دست باد می‌افتند. رشته‌ها در جهت وزش باد قرار می‌گیرند و ممکن است به ابر شکلی شبیه قلاب و یا حتی هیبتی پیچیده‌تر بدهند که نشانی از آشفتگی است.


۲[edit | edit source]

دشت کویر
دشت کویر
پدیدآور: ناسا

تصویری ماهواره‌ای که از فراز دشت کویر گرفته شده‌است. مساحت این بیابان در حدود ۷۷،۶۰۰ کیلومترمربع است و اختلاف دمای آن بین روز و شب، گاهی به ۷۰ درجهٔ سانتی‌گراد می‌رسد. اکثر رنگ‌های موجود در نگاره، به دلیل اختلاف ترکیبات شیمیایی مواد تشکیل‌دهندهٔ سنگهاست. رنگ‌های تند آبی احتمالاً ناشی از رسوبات نمکی یا پوشش گیاهی کویری است.


۳[edit | edit source]

فواره گدازه
فواره گدازه

پوارهٔ گدازه بی حادثه‌ای طبیعی گُشته آ بیت که بی آیی تا گدازه گون پشارا شه یک کوه یی مخرجاآتشفشان بی دنه ایر داته آ بینت. ای پواره هانی بُرزی شاید بی ۵۰۰ مترا هم برسیت .


۴[edit | edit source]

جنوبگان
جنوبگان
پدیدآور: ناسا

جنوبگان قاره‌ای است که قطب جنوب را در بر گرفته‌است. این قاره سردترین مکان بر روی زمین است و تقریباً به کلی پوشیده از برف می‌باشد. جنوبگان آنقدر سرد و خشک است که هیچ گیاه آوندی‌ای در آن رشد نمی‌کند. در حال حاضر ۲۵۰ گونه گلسنگ، ۱۰۰ نوع خزه، ۲۵ تا ۳۰ نوع جگرواش، و ۷۰۰ نوع جلبک آبزی و خشکی‌زی مجموعهٔ گیاهان جنوبگان را تشکیل داده‌اند.


۵[edit | edit source]

ابرهای شب‌تاب
ابرهای شب‌تاب
پدیدآور: Martin Koitmäe

ابرهای شب‌تاب مرتفع‌ترین ابرها در هواکرهٔ زمین می‌باشند. این ابرها در واقع ابرهای مزوسفری قطبی روشنی هستند که خورشید از زیر خط افق به آن‌ها می‌تابد و در عرض جغرافیایی بین °۵۰ تا °۷۰ دیده می‌شوند. این ابرها که از کریستال‌های یخی به پهنای حداکثر ۱۰۰ نانومتر تشکیل می‌شوند، اغلب در تابستان‌های نیمکرهٔ شمالی در ارتفاعی بین ۷۶ تا ۸۵ کیلومتر بالاتر از سطح زمین ایجاد می‌شوند.


۶[edit | edit source]

ربع‌الخالی
ربع‌الخالی
پدیدآور: ناسا

نمایی از تلماسه‌های رُبعَ‌الخالی. ربع‌الخالی بیابانی وسیع است که تقریباً یک‌سوم جنوبی شبه‌جزیرهٔ عربستان را پوشانده‌است. در تصویر تلماسه‌ها به رنگ قهوه‌ای و دشت‌های شنی مابین آن‌ها به رنگ خاکستری دیده می‌شوند. فاصلهٔ تلماسه‌های موازی از یکدیگر تقریباً ۱٫۵ تا ۲٫۵ کیلومتر است و بلندای آن‌ها تا ۳۳۰ متر نیز می‌رسد. این بیابان نه محل سکونت انسان‌هاست و نه محل عبور آن‌ها؛ اگرچه مأمن برخی گونه‌های گیاهی، عنکبوتیان و جوندگان به شمار می‌آید.


۷[edit | edit source]

نیروی کوریولیس
نیروی کوریولیس
پدیدآور: ناسا

نیروی کوریولیس یا اثر کوریولیس یک شبه-نیرو است که باعث انحراف اجسام در حال حرکت به بیرون از راستای خط راست، از دید یک ناظر درون یک دستگاه چرخشی است. تاثیرات این نیرو را می‌توان بوضوح در تعیین جهت جریانات جبهه‌های آب و هوایی سیارات دید.


۸[edit | edit source]

Template:Wp/bcc/درگاه:ڈگار زانت/گیچینین اکس/۸

۹[edit | edit source]

تونل گدازه
تونل گدازه
پدیدآور: Frank Schulenburg

تونل گدازه یا لولهٔ گدازه مجراهایی طبیعی هستند که گدازه‌های آتشفشانی از خود بر جای می‌گذارند. گزارش شده‌است که تونل‌های گدازه در ماه هم وجود دارند.


۱۰[edit | edit source]

فوران آتشفشان تاووروور
فوران آتشفشان تاووروور
پدیدآور: Taro Taylor

فوران آتشفشان تاووروور در پاپوا گینه نو، سال ۲۰۰۹. این کوه به فوران‌های متعددش مشهور است. فوران سال ۱۹۳۷ تاووروور جان ۵۰۷ نفر را گرفت.

This category currently contains no pages or media.